ELÄVÄ VEISTOS

Elävä veistos on ihmisen omakuva, joka rakentuu palikoiden muodon ja määrän asettamissa rajoissa.

Maapallon raaka-ainepankissa on tietty varanto: myös tämän puitteissa ihminen muokkaa itseään ja ympäristöään. Kuten yksittäinen ihminen niin  laatimansa Elävä veistoskin on hetkeen sidottu ilmenemismuoto: kumpikin vaikuttaa aikansa, jonka jälkeen palaa raaka-aineeksi uuden muodon syntyä. Käytettäessä palikoita tai luonnonvaroja on olennaista säilyttää rakenteen tasapaino, ja olla hukkaamatta kokonaisuuden osia, joiden merkitys ei rajoitu pelkästään rakennusvuorossa olevaan toimijaan.
 
Elävän veistoksen komponentit ovat yksinkertaiset ja abstraktit, tematiikaltaan määrittelemättömät ja näin ollen monikäyttöiset puupalikat. Palikat ovat kemikaaleilla pintakäsittelemättömiä ja niissä käytetyt puut ovat valittu paitsi kestävyytensä (turvallisuus ja pitkäkäyttöisyys) niin myös oman luonnollisen värinsä mukaan. Puu on hygieeninen: se puhdistaa itse itsensä, hengittää vielä kaadettunakin: elävä veistos on 100 prosenttisesti kierrätettävä – käytännössä ikuinen.
 
Elävä veistos voidaan sijoittaa ja siirtää erilaisiin kohteisiin vähin logistisin suorittein: se on kompakti, pieneenkin tilaan sopiva eikä se edellytä tavanomaisuudesta poikkeavia esille asettamis- tai  kuljetustapoja.
 
Elävä veistos on tilattavissa erilaisiin tiloihin.

 

You must install Adobe Flash to view this content.

 

 

Video: 
Tommi Katajisto/Kallo Works
Jarkko Montonen/ Porin videotuki

Veistoksen elävöittäminen: 
Kulttuuritalo Annankatu 6