Palikkateatterityöpajat

Vapaat kädet ilmaista mitä tahansa

Palikkateatterityöpajoissa tutkitaan palikoita neutraaleina esineinä ja perehdytään niiden herättämiin assosiaatioihin yhdessä ja erikseen, eri asennoissa. Työpajoissa rakennetaan teoksia ilman keskustelua ja niitä tutkitaan yhdessä ryhmän kanssa. Palikoista muodostetaan tehtävien avulla erilaisia hahmoja, rakennelmia ja maisemia. Leikin kautta eloton kappale alkaa elää. Palikkateatterityöpajat antavat uusia työkaluja ja näkökulmia luovuuteen, ongelmanratkaisuun ja yhteisöllisyyteen.

Lasten käsissä palikat ovat alkaneet kertoa tarinaa, kun taas ikäihmisille palikat ovat olleet keino rakentaa muistoista konkreettisia mielikuvia. Nuoret ovat luoneet palikoiden avulla esittäviä sisältöjä teemoille, joita he eivät ole halunneet tai osanneet ilmaista sanallisesti. Työpajat ovat tuottaneet odottamatonta ryhmäytymistä ja palikoiden abstrakti olemus on antanut rakentajalle vapaat kädet ilmasta mitä tahansa.

Puupalikat ovat tuttuja ja turvallisia perusmuotoja, joihin jokaisen on helppo tarttua. Puun universaali muotoilu ja sen elävöittäminen teatterin keinoin herättää kokijan mielen. Vain mielikuvitus on rajana, sillä sääntöjä tai epäonnistumisen uhkaa ei ole.