palikkateatteri

Moniaistillinen kokonaisuus

Palikkateatterissa puiset palikat johdattavat katsojan erilaisiin maailmoihin mielikuvituksen avulla. Sanaton esitys vangitsee kuulijan ja palikat heräävät henkiin nukettajan, musiikin sekä äänimaailman avulla. Palikkateatteri on visuaalista teatteria, joka herättää mielikuvituksen. Esitys tarjoaa näkökulmia luovuuteen ja rikkaus syntyy siitä, kun taiteen kokija tekee oman tulkintansa.

Palikkateatterin juuret löytyvät Porin taidemuseon kahvilasta ja ulottuvat vuoden 2011 heinäkuuhun. Taidemuseossa työskentelevä Kai Ruohonen kysyi työkaveriltaan Roosa Halmeelta, voisiko tämä yhdistää hänen kehittämänsä palikkataiteen nukketeatteriin. Halme innostui ajatuksesta ja vei kotiinsa kasan palikoita ihmeteltäväksi. Teatteriesityksen muoto alkoi hahmottua ja saman vuoden lopulla palikkateatteri oli jo osa porilaisen PIP-Festin erikoisohjelmaa. Palikkateatteriesitykset sopivat kaikenikäisille ja koska kyseessä on sanaton esitys, ei kielirajoja ole. Esityksen yhteyteen on mahdollista järjestää työpaja, jossa palikoista luodaan erilaisia hahmoja ja maailmoja. Palikkateatteria on esitetty ympäri Suomea sekä ulkomailla niin koululaisille, opiskelijoille kuin vanhuksille. Palikkateatterin terapeuttisia mahdollisuuksia on tutkittu yhdessä yhdysvaltalaisen taideterapian professorin, nukketeatteriterapeutti Matthew Bernierin kanssa kiertueella erityislasten päiväkodeissa, lastenkodissa ja vanhainkodissa.

Esityksen kesto 30 min. Esitystila n. 2m x 2m. Sanaton. Sopii kaikenikäisille. Esityksen jälkeen on mahdollista järjestää palikkateatterityöpaja. 

You must install Adobe Flash to view this content.