variaatio i

Palikkateatterin esitys Variaatio I kertoo luomisesta ja tuhoamisesta, siitä kuinka syvästi kumpikin on meihin juurtunut. Esityksessä käsitellään sitä, kuinka tärkeää muoto on meille ja kuinka samaan aikaan sekä vaalimme sitä että himoitsemme sen tuhoamista. Esityksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaa kansainvälisesti tunnettu teatteriohjaaja Yana Tumina. 

Tuminan mukaan puupalikat olivat ainutlaatuista materiaalia ja mahdollistivat loputtomia ideoita. Ne osoittautuivat erittäin rikkaaksi sanakirjaksi, joista pystyi rakentamaan erilaisten aiheiden ja tilanteiden torneja. Luominen ja tuhoaminen, vapaus ja rajoittaminen tulivat ohjaajan mukaan kuin itsestään ensisijaisiksi teemoiksi. Puupalikoiden avulla voimme tunnustella rakentamisen ja tuhoamisen voimaa itsessämme, muodon alkua ja loppua.

Omalaatuinen puupalikkadramaturgia syntyy perusmuotojen, kuvioiden ja liikkumisen säännöllisuuden tilassa. Variaatio I -esityksen viestiä ei ole osoitettu millekään tietylle kohde- tai ikäryhmälle. Esitys on vilpitön pohdinta meistä itsestämme tässä maailmassa sekä meidän ja luomamme välisistä suhteista. Variaatio I on tarinan alku, jota voidaan jatkaa tutkimalla ainutlaatuisia puisia perusmuotoja. Suomen lisäksi esitys on vieraillut kansainvälisillä festivaaleilla Virossa, Sloveniassa sekä Venäjällä.

Dramaturgia & ohjaus: Yana Tumina (Venäjä)

Esiintyjä: Roosa Halme

Palikat: Kai Ruohonen

Äänet: Anatolii Gazkov-Izvarin / Alexandr Balsanov (Venäjä)

Valot: Jarkko Forsman

 

 

linkki traileriin: https://www.youtube.com/watch?v=mg_wapMA0ok 

 

You must install Adobe Flash to view this content.

Video: Tommi Katajisto